A 2014/2015 Bigwall Friday Championship 4. forduló 

Döntő és nyereményeső 🙂

Április 3. 18:00-21:00 Eredményhirdetés: 21:30

Nevezési díj nincs, részt venni érvényes BigWall belépővel lehet, ha utána még mászni szeretnél a belépő arra is érvényes.

DE: A versenyre előzetesen nevezni kell a recepción vagy itt teheted meg:

Nevezés Február 20. 18:00-kor kezdődő fordulóra.

(A verseny ideje alatt a terem szabadon használható, kivéve a versenyutak által lefoglalt sáv)

* Versenyszabályzat *

 

A falmászó bajnokság 4 fordulóból áll. Egy forduló során a versenyzőknek 2 nehézségi utat kell teljesíteniük, egy könnyebet (5C / 6A / 6A+  fokozatban) illetve egy nehezebbet (6B / 6C / 7A fokozatban). Minden induló számára adott a lehetőség mind a két útban elindulni, az értékelés a 2 útban nyújtott teljesítény alapján történik.

A szabályzat kialakítása során a nemzetközi versenyszabályzat csak egyes elemei kerültek be.

 Értékelés:

A mászók értékelése az adott útban elért fogások száma alapján történik. Minden megfogott (terhelt) illetve kihagyott (nem érintett, de fölötte lévő fogás terhelésre került) fogás 1 pontot ér. Az utolsó érintett fogás 0,5 pontot ér.

A verseny út mászása az első beleesésig / a biztosító kötél megterheléséig tart. Az esés / biztosító kötél terhelés után a mászás nem folytatható.

A lépésként elhelyezett fogások nem kerülnek értékelésre.

Egy út sikeres teljesítése 5 bónusz pontot ér – így például egy sikeresen megmászott úton, mely 25 fogásból áll 25 + 5 = 30 pont szerezhető meg.

Köztesek használata:

A verseny utakat előlmászásban kell teljesíteni.

A mászás előtt ismertetésre kerül mely köztes sort kell használni a mászás során. A mászás során az összes köztest használni kell, köztes ki nem hagyható. Köztes kihagyás esetén az értékelés a kihagyott köztes vonaláig történik.

Esés esetén az értékelés az első be nem akasztott köztes vonaláig történik.

Nem a verseny úthoz tartozó fogások használata:

A verseny utat a fogások színe különbözteti meg a terem többi útjától. A verseny út elhelyezése nem teljesen letisztított falfelületre kerül, így van lehetőség a verseny úthoz nem tartozó fogás használatára. Amennyiben a mászó a versenyúthoz nem használható lépést / fogást használja (és a verseny bíró időben észleli a hibát) – a mászó szóban figyelmeztetésre kerül és korrigálhatja a mozdulatát a hibásan használt fogás elengedésével és a használat előtti pozíció felvételével. (a mászás során előny nem szerezhető a hibás fogáshasználatból eredően). Amennyiben erre nincs lehetőség, a mászás a hibátlanul mászott fogásig kerül értékelésre.

Izoláció:

Izoláció nem kerül kialakításra, így a versenyzők láthatják az előttük mászók kísérleteit. A mászók sorrendjét a versenybiró határozza meg.

 Pihenés:

A két verseny út mászása között legalább 10 perc pihenő idő áll a versenyzők rendelkezésére.

 Nevezés:

Érvényes nevezést recepción és az interneten a verseny kezdése előtt 1 órával fogadható el.

 

Share →