Nevezés  (Klikk) a Döntőre (III. fordulóra).

A verseny támogatója a Mountex:

Mountex

A Bigwall Friday Championship célja, hogy a mászók számára egy barátságos versenysorozatot biztosítsunk, ahol felmérhetik és összemérhetik tudásukat. A bajnokság 3 fordulóból áll, a fordulók eredményei és összesített eredmények is számítanak. A versenyzők három kategóriában indulhatnak, Amatőr és Profi.

Az Amatőr kategóriában azok indulhatnak, akik az elmúlt egy évben nem másztak meg 1 db 7b+ vagy nehezebb utat előlmászással pink vagy rotpunkt stílusban. Illetve egyéb eredményei alapján a Profi kategóriába tartozik (más amatőr versenyek, Magyar Kupafordulók, 8a.hu, stb)
A szervezők fenntartják a jogot, hogy átsorolják azokat, akikről tudomásukra jutott, hogy nem felelnek meg a feltételeknek. 

A 2022 Bigwall Friday Championship  forduló időpontjai:

1. forduló: Január 14. 18:00
2. forduló: február 25. 18:00
3. forduló: március 25. 18:00
Nevezési díj nincs, részt venni érvényes BigWall belépővel lehet, ha utána még mászni szeretnél a belépő arra is érvényes.

A versenyre előzetesen nevezni kell a recepción vagy a fenti linken teheted meg:

(A verseny ideje alatt a terem szabadon használható, kivéve a versenyutak által lefoglalt sáv)

 

* Versenyszabályzat *

 

A falmászó bajnokság 3 fordulóból áll. Egy forduló során a versenyzőknek 3  vagy 2 nehézségi utat kell teljesíteniük előlmászásban.
Az utak tervezett fokozatai:

Amatőr: 5c, 6b, 7a

Profi: 7a+, 7c+

Minden induló számára adott a lehetőség mindegyik kategóriájában szereplő útban elindulni, az értékelés a három/két útban nyújtott teljesítmény alapján történik.

A szabályzat kialakítása során a nemzetközi és magyar versenyszabályzat csak egyes elemei kerültek be.

Amatőr kategóriában mind a három úton top mászást bemutató versenyző, a profi kategória útjain folytatja a mászást, hogy az esetleges holtverseny ne alakuljon ki.

 Értékelés:

A mászók értékelése az adott útban elért fogások száma alapján történik. Minden megfogott (terhelt) illetve kihagyott (nem érintett, de fölötte lévő fogás terhelésre került) fogás 1 pontot ér. Az utolsó érintett fogás 0,5 pontot ér.

A verseny út mászása az első beleesésig / a biztosító kötél megterheléséig tart. Az esés / biztosító kötél terhelés után a mászás nem folytatható.

A lépésként elhelyezett fogások nem kerülnek értékelésre.

Egy út sikeres teljesítése esetén a stand akasztása 1 bónusz pontot ér – így például egy sikeresen megmászott úton, mely 25 fogásból áll
25 + 1 = 26 pont szerezhető meg.

Köztesek használata:

A verseny utakat előlmászásban kell teljesíteni.

A mászás előtt ismertetésre kerül mely köztes sort kell használni a mászás során. A mászás során az összes köztest használni kell, köztes ki nem hagyható. Köztes kihagyás esetén az értékelés a kihagyott köztes vonaláig történik.

Esés esetén az értékelés az első be nem akasztott köztes vonaláig történik.

Nem a verseny úthoz tartozó fogások használata:

A verseny utat a fogások színe különbözteti meg a terem többi útjától. A verseny út elhelyezése nem teljesen letisztított falfelületre kerül, így van lehetőség a verseny úthoz nem tartozó fogás használatára. Amennyiben a mászó a versenyúthoz nem használható lépést / fogást használja (és a verseny bíró időben észleli a hibát) – a mászó szóban figyelmeztetésre kerül és korrigálhatja a mozdulatát a hibásan használt fogás elengedésével és a használat előtti pozíció felvételével. (a mászás során előny nem szerezhető a hibás fogáshasználatból eredően). Amennyiben erre nincs lehetőség, a mászás a hibátlanul mászott fogásig kerül értékelésre.

Izoláció:

Izoláció nem kerül kialakításra, így a versenyzők láthatják az előttük mászók kísérleteit. A mászók sorrendjét a versenybíró határozza meg.

Az indulás sorrendje: 

A versenybíróknál le kell adni a versenylapot, amin az eredményeket rögzítjük. A bíró szólítja a versenyzőt, aki nem jelenik meg, akkor a bíró eggyel hátrább sorolja. Itt megkérünk minden versenyzőt, hogy megfelelő megértéssel alkalmazkodjon a rendszerhez.

Pihenés:

A két verseny út mászása között legalább 10 perc pihenő idő áll a versenyzők rendelkezésére.

 Nevezés:

Érvényes nevezést recepción és az interneten a verseny kezdése előtt 2 órával fogadható el.

Díjazás:

Az első három versenyző érmet nyer női és férfi kategóriában. A verseny sorrendjét a három forduló összpontszáma alapján határozzuk meg. A pontszámítás ponttáblázat alapján történik. Pontegyenlőség esetén a döntőben nyújtott teljesítmény számít, ha az is azonos, akkor az idő.

Ponttáblázat:

Helyezés Pont
1 100
2 80
3 65
4 55
5 51
6 47
7 43
8 40
9 37
10 34
11 32
12 30
13 28
14 26
15 24
16 22
17 20
18 18
19 16
20 14
21 12
22 10
23 9
24 8
25 7
26 6
27 5
28 4
29 3
30 2
31-100 1

 

 

Share →