Badics István

A mászósporttal 2009 nyarán találkoztam, mikor is szervezett túra keretében sikeresen másztam meg az Ortler csúcsát. Következő év tavasszal elvégeztem az alapfokú sziklamászó tanfolyamot, és innen nem volt megállás.

A hegyek, a sziklák beszippantottak. Következő évben megszereztem a vizsgázott hegymászó képesítést, és az így megszerzett tudással, felvértezve kipróbáltam magam magashegyen, jégfalon, trad utakban, és komolyabban kezdtem mászni sportutakban is. Nagyon élveztem, hogy hegycsúcsokat, magas sziklafalakat hódíthatok meg a megszerzett tudás által. Bár mindegyik mászóstílust szívesen űzöm, lassan kikristályosodott bennem, hogy a sportmászásban szeretnék tovább fejlődni.

Így többet kezdtem terembe járni, egyre tudatosabban kezdtem edzeni, projekteket, és rutinos nálam tapasztaltabb mászókat keresni, így fejlődni ezen szakágban. Elkezdtem boulder, és köteles versenyekre járni, majd a magyar kupa sorozaton is igyekeztem bizonyítani. A versenyekre, projektekre való felkészülés, edzés, fizikai, technikai és mentális kihívások elé állítja az embert. Fejlődni kell testben és lélekben, mozgáskultúrában egyaránt. Ha te is szívesen treníroznád magad ezeken a területeken, hogy a mászásban, és az élet más területein is fejlődj, várlak szeretettel az edzéseimen.

Badics István / Batka/

+36209239964

badics.istvan.badics@gmail.com